Wandelen op Schiereiland Caracasbaai en voordracht in Openbare Bibliotheek

Amigu di Tera persbericht 2 juni 2010

Amigu di Tera en ProMo organiseren op zondagmiddag 6 juni, van s’middags 4 tot 7 uur s’avonds een informatieve wandeling op het Schiereiland Caracasbaai. Doel is het publiek bewust te maken van de natuurwaarden van het schiereiland dat een rijke geschiedenis kent, en waar bijzondere monumenten en waardevolle archeologische vindplaatsen liggen.

De overheid is een plan aangeboden met het verzoek het gehele schiereiland tot Nationaal Park te verklaren. Het schiereiland Caracasbaai moet vrij toegankelijk blijven, goed beheerd, waar lokale bezoekers en ook buitenlandse gasten in alle rust kunnen genieten van onze baaien, landschap, flora en fauna.

De auto kan bij de ingang van het schiereiland geparkeerd worden. Men kan de aangegeven route bewandelen en op verschillende plekken uitleg van de gidsen krijgen.

Zaterdag 5 juni, op Wereldmilieudag, geven ProMo en Amigu di Tera uitleg van het voorstel dat 7 organisaties aan de overheid hebben aangeboden om van Schiereiland Caracasbaai een Nationaal Park te maken waar het groen en de monumenten beschermd worden.

Yvette Raveneau

Voorzitter Amigu di Tera

Tel. 737 3965